lf11

woensdag 11 december 2019

WSP – 137

De R2FX VHF ontvanger is speciaal ontworpen om “Polar Orbiting” weersatellieten te ontvangen. Deze satellieten zijn de Amerikaanse NOAA of de Russische METEOR  weersatellieten. De antenne die ik hiervoor gebruik is een wsp 137 mhz antenne  De WSP – 137 is een passieve antenne voor de ontvangst van weersatellieten die actief zijn in de 137 tot 138 MHz frequentiebereik  De  WSP – 137 heeft een aardscherm van 8 oversized radialen, waardoor geen Null-waarden in de verticale antenne diagram en dus geen noise bars op het ontvangen beeld voortkomen . Het meest unieke kenmerk van de WSP – 137 is de polarisatie. Met dank aan interne en externe antenne-elementen, wordt de antenne horizontaal gepolariseerd voor signalen die worden ontvangen bij lage elevatiehoeken. Dit verbetert de ontvangst van satellieten die net boven de horizon zitten .
Voor signalen bij hogere hoeken, de WSP – 137 is de rechterhand circulair gepolariseerd. Dus de WSP – 137 is in staat om de best mogelijke signaal te geven van horizon tot horizon. Alle antenne-elementen hebben een lek-pad naar de aarde, het voorkomet dat statische lading opgebouwd uit nabijgelegen onweersbuien niet het gevoelige ingangscircuit van de weersatelliet-ontvanger schaden
als trackings software gebruik ik
Orbitron,Orbitron is een satelliet-volgsysteem voor radio-amateurs en satelliet-waarnemers. Het is echter ook geschikt voor voor weerkundigen, gebruikers van satellietcommunicatiesystemen, UFO-hobbyisten en astrologen.
Het programma laat de positie van satellieten zien op ieder moment van de dag (real time of gesimuleerd). Het is gratis en waarschijnlijk een van de krachtigste satellietvolgsystemen, en waarschijnlijk ook het gemakkelijkst te gebruiken, volgens de mening van duizenden enthousiaste gebruikers wereldwijd. U moet het gewoonweg eens proberen.


Orbitron software voorbeeld

Orbitron is een programma om te kijken wanneer de satellieten overkomen .
je zet je gegevens erin de lengte en breedte graden en het programma geeft het vanzelf aan wanneer een satelliet in bereik is
mijn lengte en breedte graden zijn Lattitude 51.493734 en Longtitude 4.288230
daarna update je de kepler lists en het werkt gewoon ,wel zorgen dat je pc op een goede tijd staat ,anders kan je wachten
tot je een ons weegt ,er staan echt veel satellieten in ,zo ook de ISS kan je volgen ,een aanrader dus

 

WXtoImg

https://wxtoimgrestored.xyz/WXtoImg is geheel geautomatiseerde software voor het bekijken, opnemen, decoderen en editen van weersatellieten. WXtoImg ondersteunt het aanbrengen van kaarten, geavanceerde verfraaiing met kleur, 3-D afbeeldingen, bewegende beelden, beelden van meerdere overkomsten, verschillende projecties ( bijv. Mercator), aan-brengen van teksten, het automatisch aanmaken van webpaginas, tonen van temperaturen en de controle van veel weersatellietenontvangers, communicatieontvangers en scanners.
WXtoImg ondersteunt zowel APT uitzendingen van polaire satellieten als de WEFAX uitzendingen van geosta-tionaire satellieten,erg leuke software en het is erg makkelijk in gebruik ..

Geen opmerkingen:

settings paccom tiny2

Condities